måndag 16 januari 2012

Chicken fajita

Lyxade till det lite idag med att laga chicken fajita, kyckling med fajitakrydda - lite som kycklingtacos, med diverse grönsaker och några bitar avokado. Det blev helt sjukt gott så jag fixade en matlåda att ha med till skolan imorgon.
Jag har nyss krashlandat i soffan framför The real houswifes of Beverly Hills. Kvalitetstv med andra ord. Hjälp vilka problem det finns i världen alltså - allt från att en man vägrar gå i terapi för att rädda sitt äktenskap till det faktum att värdparet vid den fancyass middagen sitter och bråkar öppet vid matbordet. Livet är hårt för lyxfruarna.
Jag hade tänkt städa lite här hemma idag, men nu när det kommer till kritan så är jag tveksam om det kommer att ske. Hade även funderingar på att sätta upp några tavlor, men även det känns otroligt jobbigt - jag har ju faktiskt lagat mat. Hallå liksom!

Nej, åter till mitt serious face.
Såg ni inlägget som jag la upp tidigare idag? Det var tidsinställt, häftigt va!? :D
Okej, tidsinställt och tidsinställt. Blogspots tidsuppfattning är ju under all kritik då inläggen aldrig läggs upp den tid som det står på bloggen. Men jag skrev i alla fall inlägget igår och klickade i att det skulle komma upp idag. Småcoolt om ni frågar mig.
Update: Jag hittade felet med tiderna och fixade till det!
Tänkte att jag skulle försöka få tummen ur och faktiskt göra något vettigt nu, eller sova, men jaja. Skulle ni ha blivit sugna på fajitas så kan jag vara snäll och dela med mig av hur jag gjorde mina.
Detta behövs
Kycklingfilé (Jag tog tre stycken - det räcker nog till fyra-fem portioner)
Paprika (Jag tog gul, men röd funkar lika bra)
Gul lök
Fajitakryddmix (Finns på samma ställe som tacokryddan i matvarubutiker)
Gurka
Tomat
Sallad
Majs
Avokado
Jordnötter
Créme fraîche
Tortillablad (Heter det blad? :S)

Gör så här
Strimla kycklingen och stek tills dess att det inte finns något rött/rosa kvar. Hacka lök och paprika till lagom stora bitar - jag tyckte att det blev gott med lite större bitar så man känner av dem - och häll i stekpannan. Låt grönsakerna brynas ihop med kycklingen i någon minut och tillsätt sedan kryddmixen och en kopp vatten. Blanda och låt koka ihop lite.
Hacka grönsakerna och lägg sedan upp lite av allt i listan ovan på ett tortillablad, vik ihop och voila - en fajita!
Gött mos! God fajita!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar